Terug

Vandaag de dag zijn er op de markt veel verschillende merken kinderschoenen te vinden. Toch is de zoektocht naar passende schoentjes soms een echte uitdaging. Reclameboodschappen, fabrikanten en verkopers beweren dat hun producten de beste zijn, en je weet uiteindelijk niet meer, wie je moet geloven.

Uitgelicht

Om het keuzeproces te vergemakkelijken, zet ik hieronder een aantal eenvoudige regels die je kunnen helpen om goede schoentjes voor je kind te vinden, op een rijtje.

Hier komen ze:

1. De prijs

Als je kiest voor goedkopere schoenen, is de kans groot dat de kwaliteit ook navenant zal zijn. Goede kinderschoenen kunnen al niet goedkoop zijn om de eenvoudige reden dat de productiekosten daarvan hoog liggen.

Let wel: duur betekent niet noodzakelijk goed. M.a.w. enkel op de prijs afgaan, is niet voldoende. Er zijn een aantal andere criteria op basis waarvan je de kwaliteit kan nagaan. Wel is de kans om degelijke schoenen te vinden groter bij duurdere schoenen dan bij goedkopere.

2. Het uitzicht

Het zit hem hier in details. Bekijk goed de schoenen die je wilt aanschaffen: zijn de naden goed afgewerkt, is de zool stevig aan de schoen bevestigd? Indien je scheve, slecht afgewerkte naden en lange niet-afgeknipte draden ziet, indien de zool niet deftig bevestigd is, dan zijn dat schoenen van minderwaardige kwaliteit.

3. De geur en het aanvoelen.

Ja, je leest het goed. Beide zaken zijn enorm belangrijk: hebben de schoenen een uitgesproken chemische geur, voelen ze onaangenaam aan wanneer je ze in de hand neemt, koop je ze beter niet.

4. De kwaliteit van de gebruikte materialen

Dit sluit nauw aan bij de vorige regel. Immers, indien de gebruikte materialen van goede kwaliteit zijn, dan gaan ze ook goed ruiken en aanvoelen.

Geeft steeds de voorkeur aan schoentjes gemaakt uit de natuurlijke stoffen. Dergelijke schoenen nemen sneller en exacter de vorm aan van het voetje van uw kind dan de andere.

5. De juiste maat

Sommige ouders kopen een grotere maat van schoentjes zodat het kind ze langer kan dragen. Dit is geen goed idee. Te grote schoenen geven geen steun aan de voet, het kindje staat daar niet stabiel in en kan dus gemakkelijk vallen, de voet beweegt veel te veel waardoor er blaren kunnen ontstaan door te veel wrijving.

Te kleine schoenen zijn ook niet geschikt voor je kind. Beeld je even in hoe het voelt als je zelf een te kleine maat past.

Hoe je op een eenvoudige manier de exacte schoenmaat van uw kindje kan meten, vertel ik u één van de volgende keren.

6. Overeenstemming met de producteisen opgelegd voor kinderschoenen.

Omdat kindervoeten zo teder en beïnvloedbaar zijn, dienen kinderschoentjes te voldoen aan bepaalde vereisten.

En natuurlijk moeten kinderschoentjes mooi en comfortabel zijn en uw kindje moet ze graag dragen.

De merken die in onze winkel te vinden zijn, heb ik gekozen aan de hand van de voormelde regels voor goede kinderschoenen.

Vind je goede schoenen voor uw kinderen ook belangrijk? Bekijk dan onze collectie of kom eens langs in onze winkel, we helpen je graag.